2020-11-04 11:24:56

Mjesec hrvatske knjige 15.10. - 15.11.2020.

Mjesec hrvatske knjige prigodno smo obilježili i u našoj školi. Ovogodišnja tema posvećena je planeti Zemlji, a moto glasi: Razlistaj se!

Knjižničarka je u suradnji s učiteljima organizirala radionice za učenike od 1. do 8. razreda OŠ Starigrad i PŠ Kruščica. Radionice su osmišljene na način da povezuju slikovnice, knjige, čitanje i očuvanje prirode te prirodne ljepote.

Tako je učenicima 1. i 2. razreda pročitana slikovnica Pismo iz Zelengrada, a potom su crtali na temu slikovnice ili prirode općenito. Učenici 3. i 4. razreda prvo su pažljivo poslušali 10 načina da pomognu očuvati svijet u kojem žive iz istoimene poučne i taktilne slikovnice, a onda su prvenstveno nama odraslima, a potom i svijetu poslali ekološke poruke na straničnicima. Na 1. katu škole svi mogu pogledati izložbu učeničkih crteža i straničnika.

Petaši i šestaši ponovili su i usvojili nova znanja o recikliranju otpada, a sedmaši i osmaši, barem oni koji su to htjeli, sudjelovali su u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja, a zadatak je bio proučiti tri on-line izvora i odgovoriti na pitanja.

Nadamo se da su radionice bile, ne samo poučne, već i zanimljive za sve sudionike i da smo barem malo probudili žar prema čitanju i, naravno, zaštiti okoliša.

Ovdje pogledajte izložbu radova.


Osnovna škola Starigrad